Kategorie

Populární Příspěvky

1 Vaskulitida
Mohu pít alkohol s cukrovkou, co a kolik?
2 Leukémie
Patologie a nemoci mozku: příznaky a příznaky nemocí
3 Leukémie
Zvýšení krevních monocytů u dítěte
4 Leukémie
Rakovina krve
5 Leukémie
APTT zvýšené - co to znamená?
Image
Hlavní // Cukrovka

PANANGIN


Účinná látka přípravku Pananginum: aspartát draselný a hořečnatý (aspartát draselný a aspartát hořečnatý)
Je to téměř dietní doplněk, tj. Doplněk stravy. Existují potraviny, které také obsahují hořčíkové a draselné soli.

S alkoholem se častěji vyskytují vedlejší účinky: Hyperkalémie (nauzea, zvracení, průjem, parestézie) a hypermagnesémie (návaly horečky, žízeň, bradykardie, nízký krevní tlak, slabost svalů, únava, paréza, kóma, areflexie, respirační deprese, křeče), epigastrická bolest (u pacientů s anacidní gastritidou nebo cholecystitidou).


Alkohol by neměl být užíván s drogami.
Alkohol není kompatibilní s jakoukoli léčbou (léky a nemedikace), proto byste měli zvolit: Chodit, tak chodit “.
Toxicita ethylalkoholu se zvyšuje ze všech nečistot, které jsou v něm zředěny (s výjimkou sorbentů: polyfepan, aktivní uhlí atd.).
Vědecké studie potvrdily, že pravděpodobnost vedlejších účinků drog - se zvyšuje, zatímco je bere s alkoholem.

Pokud jde o léčbu, může se vzít alkohol: Den po poslední léčbě. Ale v tomto případě musíte pochopit, že kurz byl přerušen a nové trvání kurzu bude muset být zkontrolováno u ošetřujícího lékaře.

Pokud je příjem jednorázový, pak relativně „bezpečné“ užívání alkoholu závisí na době stažení drogy (viz ananotace). Většina drog má v průměru asi 8-17 hodin. Makrolidy a další léky s dlouhým poločasem několika dnů

Obzvláště nebezpečné pro kombinaci těla s alkoholem - antibakteriální (antibiotika, sulfonamidy atd.) Psychotropní (antidepresiva, antipsychotika, trankvilizéry, sedativa), léky proti bolesti (paracetamol, aspirin, NSAID), antitusika, léky, léky na léčbu cukrovky typu 2, drogy že snižují krevní tlak (antihypertenziva), léky snižující hladinu cholesterolu v krvi.

Doufám, že se rozhodnete správně. Hodně štěstí!

Panangin ®: recenze

Oficiální web společnosti RLS ®. Home Encyklopedie léčiv a farmaceutického sortimentu zboží ruského internetu. Katalog léčiv Rlsnet.ru poskytuje uživatelům přístup k pokynům, cenám a popisům léčiv, potravinovým doplňkům, zdravotnickým prostředkům, zdravotnickým zařízením a dalším výrobkům. Farmakologický průvodce obsahuje informace o složení a formě uvolňování, farmakologickém působení, indikacích pro použití, kontraindikacích, vedlejších účincích, lékových interakcích, způsobu užívání léčiv, farmaceutických společnostech. Adresář drog obsahuje ceny léků a farmaceutických výrobků v Moskvě a dalších ruských městech.

Je zakázáno přenášet, kopírovat a šířit informace bez souhlasu LLC RLS-Patent.
Při citování informačních materiálů zveřejněných na stránkách webu www.rlsnet.ru je vyžadován odkaz na zdroj informací.

Mnoho dalších zajímavých věcí

© REGISTRACE LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ RUSSIA ® RLS ®, 2000–2020.

Všechna práva vyhrazena.

Komerční použití materiálů není povoleno..

Informace jsou určeny pro zdravotnické pracovníky..

Panangin: návod k použití, cena, recenze, analogy

"Panangin" (návod k použití, cena, recenze, analogy níže) - lék pro farmakologickou terapii, prevenci a obnovení srdeční činnosti.

Panangin - návod k použití, recenze kardiologů, analogů, cena

Účinné látky tohoto léčivého přípravku lze podmíněně nazvat vitaminovým komplexem. Toto je draslík kompletní s příbuzným prvkem chemické tabulky - hořčík. Berou se tak, že po odstranění nedostatku těchto prvků se obnoví práce srdce. Funkce nosiče transportujícího látky tam, kde jsou nejvíce potřeba - do intracelulárního prostoru vrstev epitelu výstelky - se provádí pomocí asparaginátu.

Patologie srdce a krevních cév na světě oprávněně získávají stříbro v počtu pacientů. Existuje mnoho důvodů, proč k negativním procesům dochází v orgánech a orgánových systémech. Jednou z nich jsou poruchy elektrolytové rovnováhy a metabolismu na buněčné úrovni. Zejména pro tělo je patrný nedostatek draslíku a hořčíku, na kterém závisí práce nejdůležitějšího orgánu - srdce -.

Stručně o Pananginu

„Panangin“ je droga, která je výsledkem mnoha let společného vývoje farmaceuta a kardiologa. Jeho účinek byl již prokázán na příkladech mnoha pacientů. Tento nástroj se používá jak pro tachykardii a arytmie, tak pro akutní jevy, například komorové arytmie nebo obnovení systému po infarktu myokardu. Vzhledem k vysoké adsorpci, minimálním vedlejším účinkům a kontraindikacím má lék mnoho pozitivních recenzí. Účelem léku je vyplnit epitelové buňky draslíkem a hořčíkem. Zvláštnost těchto látek v práci „v tandemu“ - s nedostatkem jedné je diagnostikována také nedostatek druhé látky. Proto je složení těchto dvou složek nejvýhodnější v prevenci a léčbě srdečních patologií a akutních procesů.

Vliv na činnost srdce a krevních cév těchto kationtů byl poprvé objeven v roce 1960. Od té doby byl výzkum v této žíle aktivně prováděn, což vedlo ke vzniku léku Panangin a jeho analogů (nebo generik). Zvláštností této drogy je to, že vyrovnává nedostatek obou prvků současně, což ji činí účinnější.

"Panangin": složení a forma

  • "Panangin" je dnes k dispozici ve formě dražé a roztoku pro intravenózní injekci. Lék lze zakoupit téměř v každém lékárnickém oddělení, ale neměli byste ho kupovat a používat bez lékařského předpisu a bez konzultace s lékařem..
  • Složení přípravku obsahuje dvě účinné látky: asparaginát draselný a hořečnatý plus pomocné látky ve formě obvyklého vápníku a škrobu v tabletách.
  • Ve formě tablet je „Panangin“ předepisován pro prevenci kardiovaskulárních chorob vyplněním nedostatku draslíku a hořčíku, které jsou velmi důležité pro práci celého těla.
  • Ve formě roztoku se lék používá jako součást urgentní terapie pro ventrikulární arytmie, tachykardii, stavy po srdečním infarktu. Řešení je určeno pro naléhavější opatření, zatímco terapeut nebo kardiolog může předepsat tablety, aby se zabránilo negativním procesům v těle.

Rozdíl Panangin od Panangin forte

Výroba obou typů léčiv provádí farmaceutická společnost Gideon Richter. Předepisování léků je stejné, ale stojí za zmínku, že Papangin Forte má dvakrát bohatší minerální obsah. Ve skutečnosti se tato forma téměř neliší, kromě pohodlí, pokud jde o podávání, protože stačí vypít jednu tabletu namísto dvou a dostanete stejnou dávku aktivních složek.

Panangin - návod k použití

Samoléčení s Pananginem je nepřijatelné. Účelem této drogy je bojovat s arytmií vyplněním nedostatku draslíku a hořčíku. Při užívání spočívá komplexní farmakokinetický účinek léčiva v zavedení iontů draslíku a hořčíku do těla. Tyto prvky (také elektrolyty) se dostávají do neuronů a tkání myokardu, eliminují stres, snižují kontraktilní aktivitu srdce. Působením drogy obnovuje hlavní orgán lidského těla svůj rytmus, tachykardii a arytmii, dochází ke snížení krevního tlaku.

Pananginum - indikace pro použití

Jak bylo uvedeno výše, je obecnou indikací pro užívání tohoto léku doplnění nedostatku draslíku a hořčíku. Údaje pro jednotlivé formuláře se však mírně liší. Vstřikování je typické pro mimořádné situace a podmínky, zatímco dražé jsou předepsány pro preventivní a rehabilitační účely..

Používá se „panangin“ ve formě řešení:

  • při akutním a chronickém srdečním selhání;
  • jako další lék - s komorovými arytmiemi;
  • bojovat s účinky infarktu myokardu;
  • jako adjuvans - při léčbě srdečních glykosidů.

Ve formě dražé je lék předepsán terapeutem nebo kardiologem:

  • s nedostatkem hořčíku a draslíku v těle a neschopností doplnit své zásoby potravou;
  • přítomnost chronické srdeční choroby;
  • stav po infarktu myokardu.

Nejčastěji se tablety užívají po jídle, 2–3krát denně. Toto doporučení je způsobeno zvláštností lidského trávicího systému, protože zvýšení kyselosti žaludku v jeho „hladovém“ stavu negativně ovlivňuje adsorpci léku, a v důsledku toho snižuje jeho účinnost.

Kontraindikace

Protože se účinné látky Pananginu vylučují ledvinami, má tento lék kontraindikace u pacientů se selháním ledvin.

  • Porucha funkce ledvin slabého nebo středního stupně vyžaduje před užitím tohoto léku konzultaci a lékařský dohled.
  • Je kontraindikován ve stavu hyperkalémie a hypermagnesémie, což je přirozené, protože léčivými látkami pananginu jsou draslík a hořčík. Překročení množství těchto látek v těle není o nic méně nebezpečné než jejich nedostatek a může vést k nepředvídatelným následkům..
  • Poruchy srdečního rytmu (druhé jméno je blokáda).
  • Hypersenzitivita je také příležitostí k výběru jiných prostředků pro lékovou terapii.
  • Addisonova choroba (vzácné onemocnění endokrinní povahy, při kterém nadledvinky nevyprodukují dostatek kortizolu pro normální fungování těla).

Vedlejší efekty

Lidské tělo může neočekávaně reagovat na jakékoli, dokonce i na zdánlivě neškodné léky nebo jejich složky. Jevy, ke kterým dochází po užití jakéhokoli léku, se nazývají vedlejší účinky.

Panangin není výjimkou. Gastrointestinální trakt může reagovat na tento lék s různým stupněm bolesti břicha, nepohodlí a nevolností. Podobně poruchy stolice. Může dojít ke zhoršení zdravotního stavu, závratě, snížení krevního tlaku, dušnosti. Dalším vedlejším účinkem zaznamenaným pacienty je neustálý pocit žízně, který prakticky neodezní, a to ani po velkém množství pitné vody / džusu.

Zvláštní poznámky

Zvláštní poznámky zahrnují nedostatek výzkumu ohledně Pananginu během těhotenství a kojení. V prvním trimestru těhotenství je léčivo jasně kontraindikováno, v semestrech II a III naleznete doporučení: „budou užívat lék pouze pod dohledem lékaře“.

Při užívání přípravku „Panangin“ pro řidiče a osoby, jejichž úkolem je řídit složité mechanismy nebo zařízení, je třeba postupovat opatrně. Je to způsobeno relaxačním účinkem na svalovou soustavu. Hořčík je toho zvláště schopný. Ospalost a zpomalení reakcí jsou také pravděpodobné, což může být nebezpečné při řízení nebo používání ovládacího panelu..

Panangin: cena, recenze, analogy

„Panangin“ není jediným nástrojem ve své sestavě. Má analogy a generika. (Generic je lék podobný ve složení a technice pro vytvoření originálu, ale vytvořený jinou farmaceutickou společností, která na něj nemá patentová práva).

Stojí za zmínku, že výzkum v oblasti vlivu draslíku a hořčíku na lidskou srdeční aktivitu byl prováděn od šedesátých let. Kromě této drogy vydalo několik dalších farmaceutických společností několik dalších.

Panangin - levnější analogy

Nejslavnější a cenově dostupný analog Pananginu je Asparkam. Složení obou fondů je identické, ale první je originální a druhý je obecný. Významné rozdíly ve formě „Panangin“ je k dispozici v dražé, vhodné pro polykání, s vysoce kvalitní skořepinou, která chrání stěny žaludku před vedlejšími účinky tohoto léčiva. V Asparkamu je forma uvolňování tablety a jejich obal nemá takové vlastnosti. Proto u pacientů s gastritidou nebo jinými onemocněními gastrointestinálního traktu bude výhodné užívat originální přípravek Panangin.

Druhý analog našeho léku se nazývá "Aspangin". Rozdíly s Pananginem jsou téměř totožné s rozdíly popsanými výše u Asparkamu..

Panangin - cena

Cena přípravku Panangin je průměrná v řadě podobných léků a pohybuje se v rozmezí od 330 do 400 rublů v balení s 50 tabletami.

Panangin - recenze kardiologů

Obsah hořčíku v jedné tabletě přípravku Panangin je asi 12 mg a denní dávka pro osobu by měla být v rozmezí 300 až 400 mg. To zjevně nestačí k tomu, aby se srdce naplnilo cenným hořčíkem. Ukázalo se, že k dosažení požadovaného účinku je třeba užít několik tablet léku denně. Na druhou stranu lví podíl hořčíku vstupuje do těla s jídlem a vodou a pro jeho udržení stačí vzít drogu jako doplněk.

Asparkam nebo panangin: což je lepší, recenze

Je třeba poznamenat, že tyto dva léky jsou téměř identické ve své aktivní bázi. Pacienti jsou často předepisováni jako profylaxe. Asparkam se vyrábí ve formě tablet a Panangin je ve formě rozpustného prášku. Tyto dva přípravky obsahují stejné množství draslíku a hořčíku..

Konečně

"Panangin" je droga, jejíž účinek na lidské tělo je způsoben komplexem dvou účinných látek: draslíku a hořčíku. Jejich nedostatek je velmi nebezpečný pro tělo jako celek, zejména pro kardiovaskulární systém. Při akutním nedostatku je možný rozvoj tachykardie a arytmie, periodické zvyšování krevního tlaku a nesprávná funkce srdce. „Panangin“ normalizuje rytmus srdečních stahů, snižuje krevní tlak. Mnoho pacientů zaznamenalo jeho příznivý účinek na proces zotavení po infarktu myokardu. Užívání tohoto léku bez konzultace se svým lékařem je však nepřijatelné.

Kardiovaskulární přípravky Gedeon Richter Panangin - recenze

Negativní recenze

Ale Panangin mi nepomáhá, po užití pilulky mi začínají nepokoje v mém srdci a rytmus se zrychluje, i když píšou dobré recenze, nevím proč.

Můj manžel dostal v loňském roce infarkt v dobré nemocnici, byl léčen kompetentními odborníky (stačí říct, že vedoucí oddělení byl lékař lékařských věd). Upřímně řečeno, panangin je drahá, ale v podstatě zbytečná droga. Při propuštění mu byly předepsány pilulky ke zlepšení funkce srdce, levnější lék (jméno nebudu jmenovat, protože si myslím, že by srdce mělo být léčeno lékařem), považuji to za mnohem účinnější. Nyní je můj manžel sledován v kardiologickém centru, ale nejsou předepisováni a tam, tak vyvodit závěry. Asi bych o tom nepsal, ale se mnou se doktoři smáli Pananginově reklamě, protože to považovali za obvyklé pokušení.

Během těhotenství, s tonus, jsem byl předepsán léky s hořčíkem. Pamatuji si, že v té době jsem měl křeče a když jsem začal pít hořčík, zmizeli ode mě. Také jsem poznamenal, že hořčík dělá mnohem lépe, například na pozadí jeho příjmu, spánek se zlepšuje a je schopen se uklidnit. Po všech těchto objevech jsem se stal přáteli s hořčíkem a začal jsem to brát v kurzech. Ale protože většina léků, které obsahují tento stopový prvek, je poměrně drahá, rozhodl jsem se hledat levnější náhradu a našel Panangin.

Kromě hořčíku obsahuje také draslík a já jsem si myslel, že je to velmi dobrý doplněk. Začal jsem brát tuto drogu, ale z nějakého důvodu nedošlo k žádným významným zlepšením. Pořád jsem měl křeče, i když s užíváním jiných drog zmizely jen týden po zahájení podávání. Možná důvodem toho všeho bylo, že v této přípravě existuje další forma hořčíku, která sama o sobě nese menší množství čistého hořčíku. Nebo je hořčík v tomto léčivu špatně vstřebáván kvůli skutečnosti, že nemá vitamin B6? Bohužel nemůžete pít více tablet, než je uvedeno v návodu, protože se může objevit hyperkalémie. Obecně je tento zdroj jako zdroj draslíku velmi dobrý. A pro doplnění těla hořčíkem bych doporučil samostatný lék s hořčíkem, který také obsahuje vitamin B 6, který pomáhá lépe vstřebávat hořčík..

Abych byl upřímný, očekával jsem lepší účinek. Netvrdil jsem s arytmií, ale mé srdce se začalo strašně bolet a v vedlejších účincích není nic podobného. Pil jsem asi 3 týdny, až poté, co byla přerušení pryč. Ani nebudu pít, soudě podle recenzí, které už nemám bolesti. Nemohu si ho koupit, i když jsem na drogu dal velmi vysoké naděje, z nějakého důvodu jsem si myslel, že to bude stát víc.

Výhody:

Nevýhody:

Anotace uvádí vedlejší účinky: nevolnost, zvracení, průjem.
Ale byl jsem zkroucený po dobu 6 hodin, až jsem vytáhl žluč, zbytky 2 tablet.
Není to dost příjemné, nemyslel jsem si, že by to mohlo být z volně prodejných léků, a pokud by dávkování.
Jedním slovem, známky otravy drogy na tváři. Je zajímavé, že existuje taková věc, že ​​ji lze vzít až po jídle a je možné nevolnost, průjem a pálení v žaludku.

Neutrální recenze

Je velmi nebezpečné brát Panangin bez kontroly hladiny draslíku a hořčíku v krvi. Vysoká hladina draslíku v krvi je plná poruch srdečního rytmu, a to i smrtelných. Panangin není vitamin, je to vážný lék. Užívání bez lékařského předpisu je proto nebezpečné.

Panangin mi byl propuštěn někam po 34 týdnech těhotenství. To znamená, že jsem porodila dceru ve 38 týdnech, jen o měsíc později mi byl předepsán Panangin a byl mi předepsán. Lékaři se zřejmě rozhodli srdce podpořit. Zaprvé, moje srdeční frekvence nebyla moc dobrá (tachykardie), ale lékař řekl, že s takovou zátěží to není jen normální, ale nic divného - tělo pracuje pro 2. Ale naši lékaři jsou zvyklí hrát bezpečně.

Problém je v tom, že jsem také začal pozdní gestózu, lístky brusinek a ovocné nápoje, a to je diuretikum. Kromě toho jsem někdy začal mít křeč v lýtkovém svalu. Doktor řekl, že draslík a hořčík budou aktivně vyplaveny, protože piju diuretika a předepisuji Panangin.

Viděl jsem to po jídle. Nevím o srdci, nemohu říct, co se změnilo. Podle doktora byla tachykardie, ale neřekla, že je nepříjemná. Cítil jsem to příliš. Ale právě křeče, které se někdy objevily v nohou (zejména v horku, a pokud zůstanete dlouho na nohou) - trvalo to doslova 5 dní po začátku léku. Pozitivní akce byla tedy stále od něj.

Na podzim syn podstoupil lékařskou provizi a tam EKG udělal, nabídli mi jít ke kardiologovi, udělal jsem to. Neřekla nic špatného, ​​děje se to u dětí, nerozuměla jsem její diagnóze, jen jsem pochopila, že srdeční rytmus se změnil, napsala nám pnangin, začali jsme to brát, ale nenašel jsem žádné změny, protože předtím už byl normální. To je pravděpodobně kardiolog, který by měl vědět všechny tyto změny, bude muset jít znovu k ní. Překvapilo mě, že je pro děti předepsán lék pro dospělé.

Výhody:

udržuje rovnováhu draslíku a hořčíku

Nevýhody:

těžko sledovatelný efekt

V postranní desce své babičky jsem často viděl prášky na srdce Panangin. A když mi je lékař po příštím kardiogramu předepsal, okamžitě jsem si na ně vzpomněl.

Stalo se tak, že našli na mém kardiogramu odchylku a poslali kardiologovi a odborník zase řekl, že moje diagnóza nebyla fatální a nevyléčitelná, a nevzpomněl jsem si na název své diagnózy, protože jsem se jí stále nemohl zbavit. Ale moje tělo je mladé a lékař doporučil Panangin jako zdroj draslíku a hořčíku, který je nezbytný pro srdeční sval, aby si udržel srdce. Současně mi doktor dal hodně reklamy na tuto drogu a v její kanceláři byl kalendář a dokonce hodiny s názvem této drogy. Když jsem si uvědomil, že se doktor zajímal o prodej, nespěchal jsem do lékárny, ale nejdřív jsem se zeptal na výsledky Pananginova použití s ​​babičkou. Granny neřekla nic srozumitelného, ​​ale měla na své diagnóze srdeční selhání a arytmie a nikam nešli.

Pak jsem to odůvodnil. Droga neléčí složité případy, ale pouze ji podporuje. Účinek aplikace je obtížné sledovat. Ve stáří, jako kytice nemocí, které musíte podporovat orgány, aby nedošlo k potulování. Ale v mladém a zralém věku nechci Panangin vzít. Koneckonců, jedná se o chemický tablet a nechcete s ním otrávit tělo a kurz je příliš dlouhý. A lékaři by předepisovali pouze prevenci. Takže před 80 lety nemám v plánu vzít Panangin.

Nevýhody:

Doktor předepsal pilulky, aby posílil srdce. Říct, že tam byl nějaký silný účinek, je obtížné, spíše to tam nebylo, a pokud ano, je to naprosto neviditelné. Možná je Panangin vhodnější pro prevenci než pro léčbu, protože jeho účinek nebyl patrný. Je poněkud překvapivé, proč lékaři často předepisují dražší lékové možnosti, když mají své „levné“ protějšky, jmenovitě Asparkam. Koneckonců, Panangin je jen draslík a hořčík v tabletě.

Stejná sloučenina v Asparkamu. V přeplatku nemá smysl - pokud jde o jednání, nijak se neliší. Rozdíl je pouze v balení (pro Asparkam je to jen puchýř a Panangin je v krabici a plastové nádobě). Zde končí rozdíly. Ale s brněním v srdci nepomohlo ani jedno, ani druhé. Panangin může pravděpodobně pomoci, pokud jsou problémy způsobeny právě nedostatkem těchto látek v těle, ale pokud je důvod jiný, pak je to jako brát vitamíny. To znamená, že má smysl vzít tento lék, pokud analýza ukázala, že je nedostatek draslíku a hořčíku, nebo pro prevenci.

V souvislosti s počáteční hyperkalémií od jejího přijetí se můžete také vzdát ducha. Použití v draslíku, hořčíku, podmínky nedostatku. Výhodou je, pokud jde o cenu a kvalitu, pouze forma injekce.

Ne každý může přijmout

Výhody:

Tam je malý výsledek

Nevýhody:

Moje matka si vzala tento lék. Když podstoupila léčbu, nechala jí prášky a dala mi je. Nejprve jsem je chtěl začít brát. Ale potom jsem šel k lékaři a zeptal se - musím je pít? Ale z nějakého důvodu lékař řekl - není to nutné a že mi to nevyhovují a nebude od nich pomoc. Měli by být opití lidmi s určitou diagnózou, aby posílili srdeční sval. A tento lék má kontraindikace a je jich mnoho. Tak to nestojí za prevenci. A to je stejný výživový doplněk, dobře inzerovaný v televizi, což znamená, že ho mnoho lidí kupuje, s odkazem na skutečnost, že to často ukazují, opravdu to pomáhá. Pokud však potřebujete Panangin, může to určit pouze váš lékař.

Pozitivní recenze

Moje matka vezme Panangin do dražé a je velmi spokojená. Tento lék má příznivý účinek na činnost srdce. Po začátku užívání Pananginu od mé matky elektrokardiografie přestala vykazovat extrasystolu. A před tím, dokonce subjektivně, se jejich matka cítila jako přerušení práce srdce.

V zásadě normálně snáším mnoho úderů osudu, ale jakmile jsem zažil hrozný stres a všiml jsem si, že jsem začal cítit každou úder svého srdce, myslel jsem si, že se to ze mě vynoří. Nemohl jsem se uvolnit, neustálý pocit úzkosti, začal jsem být ještě nervóznější a šel za lékařem. Poté, co mě zkoumal a poslouchal, proč mi to všechno začalo, nařídil mi doktor pít Panangin. Když jsem si pilulky koupil, lékárník mi řekl, že je to nejoblíbenější droga. Začal jsem pít 1 tabletu 3krát denně a teď se všechno daří.

Panické záchvaty způsobené bolestí intercostální neuralgie - diagnóza neurologa, nepříjemná věc, která končí (pro mě) tachykardií (120 - 130 úderů za minutu). Z toho samozřejmě nezemřou, ale pro srdce to není moc dobré. Puls byl v klidu 82-84 úderů v klidu, dušnost při nejmenším namáhání (nekuřím, nepiju alkohol). Ultrazvuk a EKG nevykazovaly žádné významné změny. Doktor předepsal „Panangin“ 1t dvakrát denně. Po týdnu byly výsledky již patrné. Po fyzické námaze se puls vrátil do normálu během 15-20 minut. Norma pro mě byla 72-75 tepů za minutu.

Dozvěděl jsem se o této drogě z internetu, hledal jsem informace o sportovní farmakologii, o způsobech zotavení po fyzické námaze. Pravidelně sportuji, navštěvuji tělocvičnu, kde často trénuji s těžkými váhami.

Předtím, než jsem byl mladší, jsem snadno snášel břemena a nešel jsem do podrobností o sportovní farmě. Roky si však vybíraly svou daň a ve věku čtyřiceti let si uvědomil, že bez léků se neobejdu bez léků na obnovu a udržování orgánů a svalů ve vhodném tónu. a stal se pananginem.

Obsah draslíku a hořčíku v tom pomáhá mému srdci překonávat se a zotavovat se ze stresu. Beru lék v kursech. Jedno balení (50 ks) každé 3-4 měsíce. Nevím o srdečních problémech a cévních onemocněních obchází.

Prevence Pananginu nebude zbytečná pro lidi, kteří se nezabývají sportem. Všechno je však individuální. Vy rozhodujete, zda to potřebujete nebo ne. Bez této drogy se neobejdu!

Výhody:

Efektivní, ne drahé, pohodlné balení

Nevýhody:

Zdravím, přátelé a hosté webu!
V dnešním přehledu chci mluvit o velmi účinném léku, který mi předepisoval kardiolog pro poruchy srdečního rytmu, konkrétně o zvýšení srdeční frekvence o více než 90 tepů za minutu.
Cena je 149 rublů. Lék se prodává v plastové lahvi, takže vypadá:
Užíval jsem lék jednu tabletu třikrát denně. Cítil jsem účinek léku asi po dvou týdnech, obnovila se moje srdeční frekvence, nepříjemné pocity jako pocit nedostatku vzduchu a závratě zmizely.
Závěrem chci říci, že droga je velmi účinná, ale bohužel ji musím brát pravidelně, dva měsíce po ukončení léčby se všechny nepříjemné příznaky vrátí.

Výhody:

Dobrá droga casa.

Nevýhody:

Znám tento lék mnoho let, i když jsem pracoval v nemocnici, byl předepsán každému, kdo pije diuretika, protože odstraňuje nejen otoky, ale také praní draslíku, vápníku, hořčíku.
Tato droga má několik jmen Asparkam a Panangin. Ve skutečnosti se jedná o stejný lék, který je k dispozici pouze v různých zemích a jejich cena se liší.
Panangin má hladkou střevní membránu, tablety jsou hladké, bílé.
Asparkam bez skořápky, bílý.
Panangin se mi líbí víc, takže si ho jen koupím. Líbí se mi velikost a kvalita pilulky, je o něco menší než velikost Asparkamu, což znamená, že je jemnější.
Začal jsem pít nejprve Panangin sám, protože z jiného léku, který teď užívám, mi začal tlukot srdce, puls byl 125-145 tepů. O něco později mě předepsal jeho lékař. Piju 1 tabletu 3krát denně. Panangin mi pomohl za pár dní, nyní se puls vrátil do normálu.
Cena 200 rublů.
Droga je prokázána v průběhu let, se osvědčila dokonale..
Musí je vzít všichni lidé, kteří pijí diuretika.
Doporučuji to jako vynikající.

Výhody:

Posiluje srdeční sval, normalizuje puls. Uklidňuje se. Draslík a hořčík jsou velmi důležité pro výživu srdce.

Nevýhody:

Nevýhody: existují kontraindikace.

Soused Nina někdy obtěžuje srdce. Její lékař doporučil užívat tablety Panangin k posílení srdečního svalu. Ale v 67 letech mě srdce začalo trápit. Šel jsem k lékaři a ona mi tyto prášky doporučila. Koupil jsem to. Cena nebyla tak skvělá. A existuje mnoho výhod. Obsahuje hořčík a draslík. Začal jsem je pít hned na jaře a na podzim. Mám pocit, že tablety mi pomáhají. Pulz se normalizuje. Nějak tiše přišel. Pijte lék pouze na doporučení lékaře.

Výhody:

Nevýhody:

Pilulky Gedeon Richter Panangin mi předepsal můj lékař endokrinolog na podporu srdce, protože jsem měl arytmii. Tablety Panangin - obsahují draslík a hořčík, které jsou nezbytné pro normální fungování srdce. Droga je velmi účinná, v krabici s padesáti tabletami musíte brát jednu třikrát denně. Za cenu, tablety nejsou levné - více než sto hřiven za balení, tak jsem vypil jedno balení Pananginu a přešel na náš lék Asparkam (což je mnohem levnější a horší). Doporučuji lék Panangin, ale můžete vzít levnější analogy.

Výhody:

Málo vedlejších účinků

Nevýhody:

Panangin vypil srdeční arytmii, jak předepsal lékař na jeden rok. Nyní nejsou pozorovány srdeční arytmie. Kromě toho se doporučuje jako profylaktický, protože vyživuje kardiovaskulární systém hořčíkem.

Recenze pro Panangin

Forma vydání: Tablety, ampule

Autor recenze: Margarita P. (host), datum přidání: 01/11/2018

Výsledek: negativní zpětná vazba

Podvádění peněz a podvádění

Výhody: Žádné přednosti

Před osmi lety mi tento lék předepsal kardiolog na studentské klinice. Nějak jsem nikdy nepochyboval o správnosti schůzky, pil jsem všechno, a pak jsem to dostal nedávno (mám arytmii) a dostal jsem konzultaci s kardiologem. Naučil jsem se od něj pravdu. Ukazuje se, že se jedná o stejný „dobrý starý“ Aspark, jen pod jiným jménem. A dávkování draslíku a hořčíku v něm je tak malé, že pro uspokojení denních potřeb těla musí být tyto tablety vypity na kousky po 100. Nedostatek draslíku a hořčíku musí být potvrzen krevními testy v laboratoři, a to je povinné! Neexistuje žádná účinnost jako taková a zlepšení pohody pochází z jiných drog, protože kromě něj jádra stále pijí spoustu dalších.

Recenze: Sveta (host), datum přidání: 19/19/2018

Výsledek: pozitivní zpětná vazba

Výhody: neškodný, netoxický

Více než 7 let byl jeho syn léčen vším, co se týkalo tachykardie, vysokého krevního tlaku, 8 kardiologů, 7 neurologů, 2 gastroenterologů, specialistů na infekční choroby, 12 léčených lékařů, alergologů, endokrinologů, 4 psychologů a 1, psychoterapeuta. Bylo s nimi zacházeno v nemocnicích i na soukromých klinikách. Ležící - živý, když vstal - veškerý tlak je nad normálem, tachykardie, systole. Obecně byly ruce téměř sklopené, u každého doktora našli jen pár vředů. Tun kapátka, injekce, atd. atd. Analýzy - vše je normální, vše je v pořádku, dokonce i do vesmíru a co bychom pak měli dělat. Při příštím útoku zavolali sanitku. Vzal si jen bisoprolol, takže ho alespoň nějak omezil. Pohotovostní lékař doporučil pít panangin, říká, že je opravdu dobrý! Pijeme 4. den, okamžitě začneme 2 tuny 3krát denně, vyschne v ústech, žízní, sníží dávku, vezme 1 tuny 3x denně a Vitrum zjemní, ale cítíme se moc, snížíme 2 dávky 1 tuna denně ráno a večer a mezi nimi Vitrum. Výsledek - klidně spí, bez jakýchkoli útoků, zcela veselý, jeho oči se rozzářily životem, náladou celé rodiny a pozitivem, které jsme neviděli 7 let. I když se stále neodvažujeme chodit, už jsme běhali s kočkou kolem bytu. To je vše. Co se stalo. A draslík byl v analýzách vždy normální. A teď je to normální, na recepci. To je, jak tomu rozumět. Tolik pro Panangin Vitamin s velkým písmenem!

Recenze: Nikolay (host), přidáno: 01/10/2018

Výsledek: pozitivní zpětná vazba

Dobrý zdroj draslíku a hořčíku.

Výhody: Levný, cenově dostupný, efektivní.

Nevýhody: Není kompatibilní s mnoha léky, je třeba brát opatrně.

Testy prošel a lékař mi řekl, že je nutné doplnit mé tělo draslíkem a hořčíkem. K tomu mi předepsal tablety Panangin. Zpočátku jsem byl v rozpacích, droga byla vydatná, ale necítil jsem srdeční problémy. Doktor mi vysvětlil, že se nemusí cítit, ale mohou se objevit kvůli nedostatku draslíku a hořčíku. Lék byl rozšířený a levný, takže s nákupem nebyly žádné problémy. Samozřejmě, že byste mohli nahradit chybějící draslík a hořčík s jídlem, ale to je to, kolik byste museli jíst. Tento lék existuje také v kapslích, ale nepoužil jsem ho a nemohu o něm nic říci..

Recenze: Rita (host), přidáno: 01/10/2018

Výsledek: pozitivní zpětná vazba

Pokud problémy nejsou příliš závažné, pomůže

Výhody: Levný, žádné vedlejší účinky, efektivní

Nevýhody: Účinek po ukončení léčby rychle zmizí, u závažných onemocnění je vhodný pouze jako doplněk

Je to levné a absolutně neškodné a je-li srdce nemocné právě kvůli nedostatku složek léku, je také účinné. Podle analýz to pro mě bylo stejné - v létě začala dýchat, únava, otoky. Doktor řekl, že je důležité brát lék hodinu po jídle, když se žaludeční šťáva již neutralizuje, jinak to zničí účinek Panaginu. Dělal jsem všechno správně, a po 1,5-2 týdnech jsem si všiml, že tam jsou méně slabiny. Během měsíce jsem úplně zapomněl na únavu, ačkoli teplo bylo stejné, moje nohy se již neotevřely, moje dýchání se zastavilo i po námaze. Srdce samo o sobě již nebilo pomalu ani zběsilým tempem, rytmus byl hladký, jasný. Je škoda, že účinek Panaginu je krátkodobý, o měsíc později jsem musel kurz opakovat. Teď to vypiju průběžně, ale v menší dávce. Cítím se skvěle, ale pokud máte vážná onemocnění, nespoléhejte se na Panagin samotného, ​​jde o doplněk stravy - použijte jej jako doplněk.

Recenze: Vorobyova N. (host), datum přidání: 01/11/2018

Výsledek: pozitivní zpětná vazba

Podporuje práci srdce

Výhody: Pomáhá, vyživuje srdeční sval

Nevýhody: Obsah účinných látek je pod denní úrovní, je třeba pít několikrát denně

Je mi 55 let. Před pár lety jsem šel na kliniku se zvláštními pocity v hrudi v srdci. Rychle vytvořili kardiogram, ukázalo se, že v rytmu byly malé odchylky, ale nebylo třeba chodit do nemocnice. Přidáno k pití tohoto léku. Trvalo to třikrát během dne. A ačkoli droga obsahuje relativně malé dávky minerálů, účinek nebyl příliš dlouhý, nadbytečná aktivita se postupně vybledla, nepohodlí se objevovalo stále méně a po 5 dnech jsem se cítil lépe. Dýchavičnost se snížila, spánek zesílil. V současné době si kupuji preventivně, chodím dvakrát ročně na kurzy.

Recenze: Tatyana Sh. (Host), datum přidání: 01/11/2018

Výsledek: pozitivní zpětná vazba

Skvělý výsledek bez vedlejších účinků

Výhody: účinnost, cena, žádné vedlejší účinky, složení

Tento lék předepsala kardiologka své dceři, když jí byla jeden rok. Měla srdeční šelest. Zpočátku jsme byli přiděleni Asparkam, ale to nám nevyhovovalo. Dítě bylo nervózní a podrážděné. Po dohodě s lékařem přešli na Panangin. Léčba byla léčena po dobu 1 měsíce. Doktor řekl, že existují zlepšení. Pro mě, stejně jako pro mámu, je radostné, kromě toho, neexistoval žádný vedlejší účinek, jako v případě Asparkamu. V aplikaci jsou také výhodnější: na vnější straně je rozpustná skořápka, uvnitř jsou příjemně chutná - to je pro nás důležité, protože tablety musí být sdíleny a dítě cítí chuť. Okamžitě obsahuje draslík a hořčík! Droga je hodná, zdůvodňuje její cenu.

Recenze: Asia (host), datum přidání: 01/11/2018

Výsledek: pozitivní zpětná vazba

Panangin je velmi efektivní!

Výhody: hodně pomáhá, zejména v kombinaci s například Mildronate

Nevýhody: je obtížné něco definovat

Vzal jsem Panangin podle pokynů lékaře. Před časem jsem cítil buď arytmii, nebo nějaké jiné poruchy v mém srdci, samozřejmě jsem se bál a běžel ke kardiologovi. Tam jsem byl vyšetřen na aktivitu srdečních svalů. Přesto byly zaznamenány malé odchylky od rytmu, arytmie byla potvrzena a já jsem byl předepsán pít Panangin měsíc. Již uprostřed schůzky jsem si začal v srdci všimnout mnohem méně nepříjemných pocitů. Obecně se zdraví zlepšilo a více síly. Stal jsem se veselejší a velmi vděčný drogě a lékařům, kteří ji předepisují! Nebuď nemocný!

Recenze: Tatyana (host), datum přidání: 01/11/2018

Výsledek: pozitivní zpětná vazba

Výhody: efektivní medicína, cenově dostupné, levné.

Kardiolog mi předepsal léčbu pananginem. V létě jsem na zmírnění otoků použil diuretika; problém vyřešil, ale postupem času se objevila arytmie, bolest v srdci, dušnost, snížená výkonnost. Musel jsem se obrátit na specialistu. Vysvětlil, že diuretické tablety odstraňují z těla nejen škodlivé, ale také prospěšné látky, včetně hořčíku a draslíku, které jsou odpovědné za činnost kardiovaskulárního systému. Aby kompenzoval nedostatek, předepsal panangin a riboxin. Po týdnu se nepohodlí začalo projevovat méně často. Trvalo mi 10 dní, než mi srdce fungovalo. A teď, spolu s diuretiky, beru panangin.

Recenze: Tamara Khiyalova (host), datum přidání: 01/10/2018

Výsledek: negativní zpětná vazba

Měkká korekce dysmetabolických stavů a ​​uložení potřebných iontů.

Výhody: Dostupnost, komplexní přípravek obsahující ionty draslíku a hořčíku, tablety jsou v enterosolventním potahu, který má příjemnou chuť

Minusy: Opravdu na mě udělá dojem. Obzvláště ve srovnání s analogy a generiky.

Jedním z nejúčinnějších léků, které se používají k nápravě dysmetabolických stavů lidského těla, které prošly různými závažnými chirurgickými zákroky, důsledky onemocnění kardiovaskulárního systému a vylučovacích systémů, je droga „Panangin“. Dobře se etabloval jako lék, který je jedním z odkazů v rehabilitační a rehabilitační terapii, kdy je v těle jasný nedostatek draslíkových a hořečnatých iontů. Má pozitivní účinek, jemně se integruje do metabolických procesů v těle na práci srdce a ledvin. A z bonusů je třeba poznamenat, že hořčík obsažený v přípravku má stále mírný sedativní účinek a usnadňuje usínání pro pacienty, kteří mají problémy se spánkem, z různých důvodů. Tento lék, jemně působící, přináší hmatatelné výhody a jeho pozitivní účinek se projevuje v první den přijetí. Nezapomeňte na Panangin, jako lék nezbytný při komplexní léčbě různých nemocí, a předepište jej, doporučte, abyste si vzali a poznamenali si změnu stavu samotného pacienta, věnujte pozornost zlepšování pohody a kvality života.

Recenze: Svetlana (host), datum přidání: 19/19/2018

Panangin nebo aspartam: co je lepší a jaký je rozdíl (rozdíly ve formulacích, recenze lékařů)

Panangin nebo Asparkam - což je pro srdce lepší? Všechny klady a zápory!

Nedostatek iontů hořčíku a draslíku má extrémně negativní vliv na činnost srdce a celého organismu. Farmaceutický průmysl vyrábí speciální léky, které zaplňují nedostatek těchto látek. Panangin nebo Asparkam: který lépe pomáhá při křečích, poruchách srdečního rytmu, účinněji stimuluje metabolické procesy?

Panangin a Asparkam: jaký je rozdíl?

Obě léky mají podobné složení a mají stejné indikace pro přijetí. Mezi nimi však existují určité rozdíly. Více se o nich můžete dozvědět z návodu k použití, po prostudování složení a dalších důležitých charakteristik.

Struktura

Co se týče kvalitativního složení, přípravky Panangin a Asparkam nemají významné rozdíly. Obě obsahují dvě aktivní složky - hořčík a draslík v chemické formě asparaginátů. Kvantitativní složení léčiv se liší.

  • tablety - 175 mg draslíku a hořčíku;
  • roztok pro intravenózní infuze - 45,2 mg, respektive 40 mg / ml.
  • tablety - 158 mg draslíku, 140 mg hořčíku;
  • Vitamín B tablety6 - stejné poměry plus 0,6 mg pyridoxinu;
  • Tablety Panangin-forte - 316, respektive 280 mg;
  • injekční roztok do žíly - 45,2 mg draslíku, 40 mg hořčíku na 1 ml.

Mechanismus účinku

Protože tyto přípravky mají téměř stejné složení, je třeba vzít v úvahu princip účinku jejich aktivních složek.

  • Hořčík je aktivním účastníkem různých chemických reakcí v těle. S jeho pomocí se syntetizují proteiny a tuky, vytváří se kostní tkáň, reguluje se metabolismus vápníku, provádějí se nervové impulsy, generuje se energie a stahují se svaly. Posledně uvedený faktor je velmi důležitý pro normální fungování srdce a cévního tónu. Hořčík zajišťuje rytmickou kontrakci srdečního svalu a relaxaci cévní stěny, normalizující tlak.
  • Draslík je nezbytný pro vedení elektrochemických impulsů v buňkách. Ovlivňuje tak svalové kontrakce krevních cév a srdce, jejich rytmus a frekvenci. Spolu s ionty sodíku reguluje rovnováhu vody a elektrolytů. Kromě toho je draslík potřebný pro normální fungování nervového systému. Užívání léků s ním stabilizuje srdeční frekvenci a krevní tlak.

V tabletách Panangin Plus je další účinná látka - pyridoxin (neboli vitamín B)6) Je důležitý pro reprodukci a růst buněk, protože se podílí na syntéze RNA a DNA (faktory přenosu genetických informací). Pyridoxin se také podílí na metabolickém procesu, zlepšuje fungování mozku a periferního nervového systému. Obzvláště důležitá je jeho role v prevenci aterosklerózy (zúžení lumenu tepen) a dalších onemocnění srdce a cév.

Indikace

Protože není rozdíl ve složení, používají se Asparkam a Panangin ve stejných případech:

  • infarkt myokardu (částečná nekróza svalové tkáně srdce v důsledku narušení jejího krevního zásobení);
  • srdeční selhání;
  • nedostatek draslíku a hořčíku v těle;
  • nedostatek těchto prvků ve výživě;
  • léčba srdečního glykosidu (jako doplněk).

Kontraindikace

Společné pro Asparkam a Panangin:

  • přecitlivělost na léky;
  • Addisonova nemoc - nedostatek adrenálních hormonů;
  • renální a nadledvinová nedostatečnost;
  • močové poruchy (anurie, oligurie);
  • atrioventrikulární blok (narušení elektrického vedení v srdci);
  • kardiogenní šok (závažné srdeční selhání levé komory);
  • velmi nízký krevní tlak - arteriální hypotenze;
  • nadbytek draslíku s hořčíkem - hyperkalémie a hypermagnesémie;
  • myasthenia gravis (svalová slabost) v těžké formě;
  • hemolýza - ničení červených krvinek;
  • porucha metabolismu aminokyselin.

Pananginové tablety s vitaminem B6 také kontraindikován pro těhotné ženy. Všechny ostatní typy léků mohou brát nastávající matky, ale pouze se souhlasem lékaře a pod jeho dohledem.

V návodu k použití asparkamu je dehydratace a acidóza (vysoká kyselost) krve navíc označena jako kontraindikace..

Vedlejší efekty

Pravděpodobné negativní reakce těla na užívání přípravku Panangin a Asparkam jsou v zásadě stejné:

  • suchá ústa
  • nevolnost a zvracení;
  • bolení břicha;
  • krvácení ze žaludku a střev, vředy;
  • průjem;
  • nadýmání (zvýšené nadýmání);
  • závratě, únava;
  • pocit tepla;
  • poruchy srdeční činnosti a cévního tónu;
  • snížení tlaku;
  • hyperkalémie
  • svalová slabost;
  • trombóza (blokáda) žil;
  • Nadměrné pocení;
  • svědicí pokožka.

Uvolněte formuláře a cenu

Panangin - produkty maďarské společnosti Gideon Richter, kterou lze zakoupit za následující ceny:

  • tablety, 50 ks. - 145 rublů;
  • Forte, 60 ks. - 344 rublů;
  • Plus vitamín B6, 60 ks. - 320 rublů;
  • roztok v ampulích 10 ml, 5 ks. - 160 rublů.

Asparkam je také k dispozici ve dvou lékových formách různých ruských farmaceutických společností:

  • tablety, 20 ks. - 48 rublů;
  • 56 kusů - 80–81 rublů;
  • 60 kusů - 52 rublů;
  • roztok v lahvích po 400 ml, 12 ks. - 1284 rub.

Panangin nebo Asparkam - což je pro srdce lepší?

Každá z drog má, přestože jsou to analoga, své výhody a nevýhody. Výhody Asparkamu:

  • vyšší dávka (ve srovnání s obvyklým Pananginum), to znamená, že léčivo je účinnější;
  • použití během těhotenství není nijak omezeno;
  • mnohem dostupnější náklady.
  • solidní evropský výrobce, který zaručuje vysokou kvalitu léku;
  • přítomnost enterosolventního povlaku v tabletách (lék nedráždí žaludek);
  • dvě možnosti dávkování;
  • přítomnost tablet s pyridoxinem, což zvyšuje jejich účinnost.

Hlavní (a do značné míry určující výběr pacientů) rozdíl mezi Pananginem a domácím Asparkamem je cena. Protože ruská medicína je mnohem levnější a prakticky se neliší od dováženého analogu, nejčastěji ji kupují. Musíte však vzít v úvahu okolnosti, za nichž je lepší brát maďarské tablety. Panangin Forte je proto výhodnější pro záchvaty a výrazný nedostatek hořčíku s draslíkem kvůli zvýšené dávce. Pokud se vyskytnou problémy se žaludkem, zejména vysoká kyselost, jsou tablety v Pananginu kvůli enterosolventnímu potahu mnohem méně pravděpodobné, že způsobí vedlejší reakce (bolest břicha, nevolnost a další projevy dyspepsie)..

Asparkam nebo Panangin - což je lepší: recenze

Jak tyto drogy hodnotí obyčejné lidi:

Anastasia, 27: „Dlouho jsem vzal Asparkam z křečí a arytmií. Tablety jsou levné a efektivní, ale stále přešly na Panangin. "Dráždí žaludek mnohem méně a působí celkově měkčí."

Tatiana, 53 let: „Piju Panangin po dlouhou dobu, kvůli srdečnímu selhání to velmi dobře pomáhá. Ale ne vždy dost peněz, takže někdy tyto pilulky nahradím Asparkamem. Náš lék není o nic horší, ale žaludek ho bolí. “

Anatoly, 48 let: „Po infarktu musím neustále brát hořčík s draslíkem. Asparkam jsem si vybral pro sebe, i když lékař doporučil Panangin. Funguje to dobře, nevšiml jsem si vedlejšího účinku. “

Asparkam nebo Panangin - což je lepší: recenze lékařů

Belova N. I., terapeutka: „Během let praxe jsem si pro sebe zjistila, že tyto léky nejsou mezi sebou méně účinné. Ale doporučuji Panangin pacientům s onemocněním zažívacího traktu. “

Sokolov EV, kardiolog: „Asparkam je samozřejmě levnější, ale trvám na tom, abych si vzal Panangin. "Domácí tablety, kromě toho, že nemají enterosolventní formu, nevyvolávají důvěru."

Specialisté nejčastěji předepisují Panangin pacientům ze dvou důvodů:

  • tato droga je vyráběna renomovanou evropskou společností, respektive je zaručena kvalita;
  • enterosolventní tablety méně dráždí trávicí orgány, což je důležité zejména u lidí s gastritidou (zánět žaludeční sliznice).

Pokud však maďarský lék není pro tuto cenu vhodný a Asparkam je dobře snášen a neexistují žádné zvláštní problémy se žaludkem, lékař může doporučit ruský lék.

Co si vybrat: Panangin nebo Asparkam?

Panangin a Asparkam jsou předepisovány pro léčbu nemocí a abnormalit při práci srdečního svalu. I přes podobný rozsah indikací existují významné rozdíly mezi léčivy, o kterých byste měli vědět, abyste si mohli vybrat jeden z nich..

Panangin a Asparkam jsou předepisovány k léčbě onemocnění a abnormalit srdečního svalu.

Charakteristické pro panangin

Složení léčiva je představováno dvěma hlavními složkami - asparaginátem draselným a hořečnatým. Množství hořčíku je 140 mg, draslík - 158 mg. K dispozici ve formě potahovaných tablet. Indikace pro jmenování:

  • poruchy srdečního rytmu;
  • srdeční selhání způsobené nedostatečnou koncentrací draslíku;
  • extrasystole srdeční komory;
  • rozvoj koronární nedostatečnosti;
  • infarkt myokardu;
  • nedostatečná koncentrace draslíku v krvi na pozadí dlouhodobého používání diuretik.
  • Addisonova nemoc;
  • poruchy metabolismu aminokyselin;
  • metabolická acidóza během exacerbace;
  • myasthenia gravis;
  • nadměrná koncentrace hořčíku v krvi;
  • dehydratace;
  • hemolýza.

Panangin je předepsán pro srdeční selhání způsobené nedostatečnou koncentrací draslíku.

Seznam vedlejších účinků přípravku Panangin je rozsáhlý, ale pravděpodobnost jejich výskytu při absenci kontraindikací a dávky je extrémně malá.

Mohou nastat poruchy trávení: nevolnost a zvracení, bolestivé a nepříjemné pocity v břiše a žaludku.

Pokud v důsledku užívání léku v krvi vzrůstá koncentrace hořčíku, alergické reakce na kůži (vyrážky a zarudnutí), snížení krevního tlaku, neustálé žízeň, méně často jsou možné křeče.

Asparkam Charakteristika

Uvolňovací forma - tablety, bez obalu. V jedné tabletě je asparaginát draselný a hořčík obsažen ve stejném množství - každá 175 mg. Neexistují žádné další další látky, které snižují pravděpodobnost, že pacient bude mít individuální nesnášenlivost. V důsledku toho existuje méně kontraindikací pro užívání tohoto léku. Indikace pro použití:

  • hypomagnesémie;
  • poruchy srdečního svalu;
  • vývoj hypoglykémie;
  • po komorových arytmiích (jako normalizační činidlo).

Jako profylaxe je přípravek Asparkam předepsán, pokud má pacient špatnou toleranci k lékům, které mají kardiotonický a antiarytmický účinek.

Kontraindikace při používání Asparkamu jsou zanedbatelné - přítomnost selhání jater v akutní nebo chronické formě. Během těhotenství je léčivý přípravek předepsán, pouze pokud k tomu existují zvláštní indikace, a pokud pozitivní výsledek jeho užívání překračuje riziko vedlejších příznaků.

Srovnání léků

Porovnání obou léků pomáhá určit, který z nich je v každém jednotlivém případě účinnější, ale je zakázáno rozhodovat o nahrazení jednoho léku jiným.

Asparkam je předepsán, pokud má pacient špatnou snášenlivost léků, které mají kardiotonický a antiarytmický účinek.

Podobnost

Léky mají mnoho společných charakteristik:

  1. Podobnost složení: vyrobeno na bázi hořčíku a draslíku. Doplňte nedostatečnou koncentraci těchto látek v krvi, která je nezbytná při léčbě kardiovaskulárních chorob.
  2. Mají stejný mechanismus účinku - přispívají ke zlepšení metabolických procesů. Aktivní složky přenášejí draselné a hořečnaté ionty do buněk, ve kterých se aktivně podílejí na biologických procesech. Eliminujte poruchy, jako je elektrolytová nerovnováha, nedostatek draslíku a hořčíku, snižte stupeň vedení srdečního myokardu.
  3. Indikace k použití - nedostatečná koncentrace draslíku nebo hořčíku, srdeční ischémie, srdeční arytmie. Může být předepsán pro symptomatickou terapii, pokud má pacient předávkování léky farmakologické skupiny glykosidů.
  4. Formy uvolňování - tablety, jsou k dispozici ve formě roztoků pro intravenózní injekci.
  5. Standardní dávka je stejná - od 1 do 2 tablet v 1 dávce, 3x denně. Dávka pro intramuskulární injekci a infuzi se volí individuálně.
  6. K dispozici v lékárnách, není nutný předpis.
  7. Musí se užívat buď přímo s jídlem, nebo ihned po hlavním jídle. Pokud toto pravidlo porušíte a vezmete obě léky na prázdný žaludek, mohou mít lidé s vředy žaludku nebo jinými patologiemi zažívacího systému bolest v břiše..

Jaký je rozdíl?

Léky mají významné rozdíly:

  1. Různí výrobci. Asparkam je domácí lék, druhý lék vyrábí maďarská farmaceutická společnost.
  2. Panangin obsahuje další látky, které tvoří skořepinu tablet, takže tento nástroj je pro trávicí systém považován za měkčí.
  3. Panangin nemá žádné věkové omezení pro použití. Tento nástroj se často používá v pediatrické praxi, na rozdíl od Asparkamu, který by neměl být dětem podáván..
  4. Seznam indikací pro použití v Pananginu je mnohem větší.
  5. Vzhledem k tomu, že tableta nemá skořepinu, v Asparkamu neexistuje kontraindikace, jako je individuální nesnášenlivost, a proto je tento lék považován za bezpečnější a zdravější pro tělo. Přítomnost kukuřičného a bramborového škrobu v Pananginu může u pacienta vyvolat alergickou reakci.
  6. Panangin prošel všemi nezbytnými klinickými studiemi a je na rozdíl od Asparkamu lépe studován ve vztahu k vedlejším účinkům a kontraindikacím..

Což je levnější?

Asparkam se prodává v baleních s různým počtem tablet - 10 a 50 ks. Cena se pohybuje od 100 rublů. Panangin bude stát několikrát více - od 300 rublů. a vyšší. Vyšší cena není ukazatelem vyšší kvality, ale je způsobena tím, že se Panangin vyrábí v zahraničí, dovozní náklady jsou zahrnuty v jeho ceně..

Což je lepší - Panangin nebo Asparkam?

Výběr konkrétního nástroje je svou povahou individuální. Pananginum je lepší pro ty pacienty, kteří mají normálně polykající reflex. Pokud dojde k odchylce v této funkci, je výhodné užít asparkam, který může být vzhledem k chybějícímu potahu na tabletách důkladně rozdrcen a výsledný prášek spolknut, omyt dostatečným množstvím tekutiny.

Účinnost obou prostředků je stejná. Při výběru konkrétního léčiva je nutné se zaměřit na přítomnost kontraindikací. Mnoho pacientů se při výběru téměř totožných prostředků zaměřuje především na náklady.

V případě onemocnění zažívacího traktu lékaři doporučují upřednostňovat Panangin, protože tablety jsou potaženy ochrannou membránou, což znamená, že budou mít méně dráždivý účinek na sliznice.

Přestože účinnost léčiv je stejná, mnoho pacientů dává přednost Pananginu, i když to stojí víc, ale lidé věří, že zahraniční produkce je klíčem k lepší kvalitě.

Pro srdce

V léčbě srdečních chorob jsou léky stejně účinné. Lepší je pouze ta, na kterou pacient nebude mít kontraindikace.

Křeče

Pokud je srdeční choroba nebo nedostatečnost některých stopových prvků doprovázena častými a výraznými křečovými kontrakcemi svalů, měl by být upřednostňován Panangin, protože má vyšší obsah hořčíku, který pomáhá eliminovat záchvaty než Asparkam.

Může být Panangin nahrazen Asparkamem?

Asparkam a Panangin jsou analogy. Náhrada je předepsána pouze ošetřujícím lékařem, s přihlédnutím k kontraindikacím a toleranci k lékům. Kombinace obou léků současně je zakázána. to povede k rychlému zvýšení koncentrace draslíku s hořčíkem v krvi, což způsobí vývoj nežádoucích vedlejších příznaků.

Názor lékařů

Angelina, 42 let, kardiolog, Moskva: „Asparkam je generik Panangin. Většina pacientů dává přednost Pananginu, protože Je vydáván v zahraničí a prošel všemi klinickými zkouškami. Pokud neexistují kontraindikace pro Asparkam a je tělem dobře tolerováno, předepisuji to. Z hlediska účinku a účinnosti jsou oba léky stejné. “.

Vladimir, 53 let, kardiolog, Saratov: „Předepisuji pacientům Panangin v případech, kdy mají choroby trávicího systému, které vyžadují pečlivější léčbu sliznic a časté křeče. Konvulzivní svalové kontrakce jsou aktivněji eliminovány díky skutečnosti, že obsah hořčíku je mírně vyšší. Ve všech ostatních případech můžete drahý lék nahradit loajálnějším za cenu Asparkamu. “.

Pacientské recenze Panangin and Asparkam

Kristina, 59 let, Murmansk: „Vzala oba léky v různých časech. Myslím, že se projevují stejným způsobem, protože Při užívání jedné a druhé drogy jsem necítil žádné změny k lepšímu nebo horšímu. Pomáhají stejně dobře, takže nevidím důvod platit více za zahraniční Panangin, pokud je domácí Asparkam levnější a stejně dobrý. “.

Igor, 48 let, Petrohrad: „Panangin se líbil víc a vyšel lépe. Mám žaludeční vřed, a proto jsem si všiml, že Panangin působí jemněji. Jakmile byli Asparkovi vzati, okamžitě se objevilo nepohodlí v žaludku. V souladu s tím jsem se neodvážil už to vzít, i když jeho cena je mnohem nižší. “.

Marina, 37 let, Tambov: „Po Pananginu jsem neustále chtěl spát, ačkoli takové vedlejší účinky nebyly v pokynech uvedeny. Doktor však řekl, že je to kvůli individuálním vlastnostem. Na doporučení lékaře jsem přešel na Asparkam, neměl jsem takový vedlejší účinek. Tato domácí droga se jí líbila víc a vyšla mnohem lépe. “.

Panangin a Asparkam: jaký je rozdíl a co je nejlepší pro srdce?

Mnoho jader se zajímá, co je lepší Asparkam nebo Panangin? U pacientů s kardiovaskulárními chorobami, kteří užívají antihypertenziva nejnovější generace, lékaři předepisují léky, které pomáhají udržovat rovnováhu elektrolytů v lidském těle. Mezi tyto léky patří Panangin a Asparkam..

Složení léčiv

Abyste pochopili, jak dochází k působení léků, musíte si přečíst návod k použití. Ve složení se asparca a panangin prakticky neliší..

Tyto léky jsou podobné léky, protože patří do stejné třídy.

Následující tabulka shrnuje kvantitativní složky těchto léků:

LátkaPananginAsparkam
asparaginát draselný158 mg175 mg
asparaginát hořečnatý140 mg175 mg
ve smyslu iontů draslíku36,2 mg36,2 mg
ve smyslu iontů hořčíku11,8 mg11,8 mg

Rozdíl ve složení souvisí s obsahem dalších látek ve skořápce každé tablety pananginu. To zvyšuje pravděpodobnost individuální nesnášenlivosti léku..

Na základě tabulky mají látky obsažené v tabletách příslušných léčiv stejný účinek na organismus. Lékaři při doporučování léků nepozorují velký rozdíl. Jmenování kardiologů pro panangin i asparkam odpovídá trojnásobnému příjmu 1–2 tablet denně po jídle nebo během jídla, protože kyselé prostředí gastrointestinálního traktu snižuje účinnost léčiva. Průběh léčby je 30 dnů..

Indikace a kontraindikace

Při výběru léku by také měli studovat jejich indikace k použití. Přestože jsou obě léky předepsány pro téměř stejná onemocnění, indikace pro použití pananginu se mírně liší od užívání asparkamu.

Pro panangin jsou v pokynech předepsány následující údaje:

  • srdeční selhání v důsledku nedostatku draslíku;
  • poruchy práce myokardu s toxickou otravou, včetně drog;
  • ventrikulární extrasystol;
  • infarkt myokardu;
  • ischemická choroba srdeční;
  • nedostatečný přísun kyslíku do tělesných tkání v případě zhoršené funkce srdce;
  • nedostatek draslíku po užití diuretik.

Asparkam se doporučuje pro následující nemoci:

  • se sníženými hladinami hořčíku a draslíku;
  • při léčbě arytmií;
  • v narušení srdečního svalu.

Z výše uvedených údajů vyplývá, že levný analog pananginu má menší spektrum účinku.

Důrazně se nedoporučuje používat tyto léky u následujících onemocnění:

  • vysoká hladina draslíku nebo hořčíku v těle;
  • zadržování moči;
  • zvýšená úroveň kyselosti v krvi;
  • patologie ledvin;
  • svalová myastenie gravis.

Kromě toho jsou kontraindikace uvedené v pokynech pro panangin popsány mnohem podrobněji, jakož i vedlejší účinky. To naznačuje, že tento lék prošel klinickými zkouškami a je více zkoumán než jeho generický.

Drogy jsou vydávány v lékárnách bez lékařského předpisu, ale přesto byste je měli pít pouze podle pokynů lékaře.

Pouze odborník si bude moci vybrat správné léky, přičemž vezme v úvahu možné vedlejší účinky, stávající onemocnění u pacienta a jejich interakci s jinými předepsanými léky. Pokud tedy pacient trpí některými gastrointestinálními chorobami, pak se pro něj panangin považuje za vhodnější lék, který je k dispozici ve formě dražé a pokrytý speciální skořápkou..

Video

Při užívání dochází k menšímu účinku léku na stěny žaludku. To je důvod, proč panangin nelze vždy nahradit. Asparkum je vhodný pro ty lidi, kteří mají potíže s polykáním celých tablet. Pro tyto pacienty je výhodnější brousit ruskou náhradu.

Léky se rychle vstřebávají do krve, k jejich vylučování dochází ledvinami..

V tomto případě se předávkování lékem pro práci srdce projeví ve formě:

  • snížení tlaku;
  • zarudnutí obličeje;
  • suchá ústa
  • nevolnost;
  • namáhavé dýchání.

Co lékaři říkají o hypertenzi

Léčím hypertenzi mnoho let. Podle statistik má hypertenze v 89% případů srdeční infarkt nebo cévní mozkovou příhodu a člověk umírá. Asi dvě třetiny pacientů nyní umírají během prvních 5 let nemoci..

Následující skutečnost - je možné a nutné zmírnit tlak, ale to nevyléčí samotnou nemoc. Jediným léčivem oficiálně doporučeným ministerstvem zdravotnictví pro léčbu hypertenze a používaným kardiology při jejich práci je Normaten. Droga působí na příčinu onemocnění, což umožňuje zcela se zbavit hypertenze. Navíc v rámci federálního programu jej může získat každý obyvatel Ruské federace ZDARMA.

Drogové rozdíly

Abychom pochopili a sami určili, který lék je účinnější, měly by se vzít v úvahu rozdíly, které mají. Hlavním rozdílem je země produkce. Panangin je dovážená droga a vyrábí ji maďarská společnost. Asparkam se vyrábí v Rusku. Proto je poslední možnost levnější než jeho importovaný protějšek.

U některých pacientů je evropský výrobce považován za záruku vysoké kvality a je připraven jej zakoupit za vyšší cenu. Náklady na aspartam jsou několikrát nižší než jeho protějšek. Tento lék je k dispozici pacientům s jakoukoli peněženkou: jeho cena za balení 50 tablet je od 30 rublů. Ceny za podobné balení pananginů začínají od 150 rublů.

Poznámka! Hypertenze - proč prášky na krevní tlak poškozují? Dr. Bubnovsky o dvou bezpečných a jednoduchých krocích k životu bez hypertenze Číst více »

Panangin lze předepsat k léčbě malých pacientů. Kardiologové ji aktivně používají v pediatrii.

Porovnání pananginu a asparkamu lze uvést ve formě tabulky:

Hlavní vlastnostiPananginAsparkam
VýrobceMaďarsko (Gedeon Richter)Rusko
Cena (podobné balení - 50 tablet)od 150 rub.od 30 rub.
StrukturaVe skořápce dražé jsou obsaženy pomocné látky, které vám umožňují zmírnit účinek na zažívací trakt a nezkazit zubní sklovinuVysoká koncentrace složek
Indikace pro použitíŠirší nabídka schůzek. Možnost použití v pediatrii.Méně indikací k použití.
ObalLáhev z polypropylenu, pohodlná pro nošení s sebou, kterou můžete vidět na fotografii.Ve formě puchýřů na 10 nebo 50 kusů.

Důležité! Agronom z Barnaulu s 8letou zkušeností s hypertenzí našel starý recept, zahájil výrobu a vydal produkt, který vás jednou provždy zbaví tlakových problémů. Více informací.

Analogy panaginu a aspartamu

Panangin a aspartam nejsou jediné léky používané pacienty s nedostatkem draslíku a hořčíku v těle. Levné léky jsou poskytovány v dostatečném množství našimi lékárníky.

K dispozici jsou následující podobné léky:

  • pamaton;
  • Asparkam-UBF;
  • asparkam-L;
  • asparaginát draselný hořečnatý.

Tyto léky mohou být použity jako náhražky pananginu. Měli byste je porovnat podle indikací a vedlejších účinků a vybrat nejvhodnějšího pro konkrétního pacienta.

Další lék pro léčbu srdečních chorob je kardiomagnyl. Jeho složení, stejně jako složení panaginu, zahrnuje hořčík. Druhou složkou kardiomagnylu je aspirin, který podporuje ředění krve a zabraňuje krevním sraženinám. Proto tyto léky nemohou být použity jako náhrada za sebe. Jsou doplňkem léčby předepsané kardiology..

Video

Vědecký výzkum, který lék je považován za účinnější panangin nebo jeho analogy, nebyl proveden. Podle jejich farmakologických vlastností jsou totožné. Někteří lékaři dávají přednost cizí drogě, protože věří, že evropští výrobci se vyznačují svědomitějším přístupem k propouštění léků než ruské společnosti, které vyrábějí levný analog pananginu. Je však nemožné dát jednoznačnou odpověď na otázku: co pomáhá lépe.

Analogy Panangina

Panangin není doplňkem stravy, ale léčivem na bázi asparaginátu draselného a hořečnatého. Příznivě ovlivňuje srdeční sval, snižuje projevy arytmie, ischémie, chronického srdečního selhání a dalších poruch srdečního rytmu.

Lék je cenově dostupný, má omezení. Vzhledem k neslučitelnosti užívaných léků, nespokojenosti s cenou a kvalitou a dalšími faktory je užitečné vědět, jak nahradit Panangin, jaké jsou rozdíly a co je lepší.

farmaceutický účinek

Lék vyrábí maďarská farmaceutická společnost zabalená v Rusku ve formě ampulí a tablet. Skvělé nové formy - tablety Panangin forte a pyridoxin.

Podle návodu k použití Panangin a jeho strukturní analog Asparkam obsahují draselné a hořečnaté soli, mají následující terapeutické účinky:

  • vyrovnává nedostatek prvků draslíku a hořčíku nezbytných pro dobrou práci srdečního svalu;
  • zvyšuje kontraktilitu srdce;
  • zabraňuje rozvoji arytmie, tachykardie;
  • snižuje toxicitu srdečních glykosidů (Korglikon, Digoxin) používaných k léčbě srdečních chorob;
  • účastní se energetického metabolismu, produkce nukleových kyselin a proteinů;
  • snižuje srdeční frekvenci a kontraktilitu;
  • antiischemický účinek;
  • snížení frekvence necitlivosti končetin a záchvatů v důsledku nedostatku stopových prvků.

Indikace pro použití Panangina

Při nedostatečném množství iontů hořčíku a draslíku v těle existuje vysoké riziko vzniku ischémie, arytmie, hypertenze, aterosklerózy a poruchy metabolismu myokardu.

Medicína a strukturální analog Asparkamu se používá pro nemoci:

  1. IHD, včetně anginy pectoris, infarktu myokardu;
  2. chronické srdeční selhání;
  3. arytmie, další poruchy srdečního rytmu.

Další indikací je prevence nežádoucích účinků při užívání srdečních glykosidů.

Panangin - návod k použití

Panangin je léčivý přípravek obsahující vitaminy k udržení srdečního svalu, regulaci jeho kontraktility a prevenci arytmií. Dostupné v ampulkách a tabletách na předpis.

Pozornost! Původní lék a analog Asparkamu v injekcích musí být podáván pomalu intravenózně. Při rychlém podání jsou možné nežádoucí účinky: bradykardie, únava, arytmie, snížený tlak, srdeční zástava a další projevy hypermagnesémie a hyperkalémie.

Panangin před jídlem nebo po jídle

Panangin a asparkam obsahují draselné a hořečnaté soli, které se ničí působením žaludeční šťávy. Aby se látky a výsledný účinek uchovaly, musí být po jídle opity.

Panangin a jeho analogický Asparkam musí pít 1-2 tablety třikrát denně, nejlépe ráno, odpoledne a večer. Nerozpouštějte se a nežvýkejte, užívejte společně s alkoholem, protože tekutiny obsahující alkohol vedou k dehydrataci, vylučování tekutin z těla a ke snížení krevního tlaku, což je kontraindikací pro jmenování vitamínů. Kromě toho je užívání alkoholu zákazem nemocí, ve kterých se tento lék používá (arytmie, srdeční choroby).

Pokud jsou dávky překročeny, původní léky Panangin a Asparkam snižují krevní tlak, puls a vedou k bradykardii. Ne diuretikum. Často se předepisuje snížení negativních účinků smyčkových diuretik (Furosemide, Lasix).

Analogy Panangina

Droga není vždy předepisována, aby odstranila arytmie, zabránila nedostatku draslíku a hořčíku v těle a zabránila nočním křečím. Pokud existují omezení nebo nežádoucí účinky, použije se asparkam a další analogy pananginu. Liší se z hlediska dovolené a recepce, vlastností, složení.

Seznam analogů s průměrnými cenami v Moskvě a ve výrobních zemích

AnalogFormulář vydáníCena, v rublechProducentská země
Panangintablety150-185Maďarsko nebo Rusko
ampule150-200
Panangin Fortetablety340-450
Panangin Plus Vitamin B6tablety345-460
Asparkamtablety, ampule40-70Rusko
Metoprololtablety15-70Rusko, Bělorusko, Izrael
Predukčnítobolky800-1650Francie nebo Rusko
Cardiomagnyltablety130-400Německo, Dánsko nebo Rusko
Doppelherz Asset Draslík + Hořčíktablety350-500Německo
Ascorutintablety35-65Rusko
Draselný orotát70-250
Kudesankapky, tablety, perorální roztok300-550Rusko
Magnelistablety270-600
Magne B6tablety na roztok360-800Francie nebo Maďarsko
Magnerottablety250-700Německo, Rumunsko nebo Rusko
Dětskáinjekční tobolky250-800Lotyšsko

Metoprolol

Jedná se o analog Pananginu a Asparkamu, který se prodává přesně podle předpisu skupiny beta-blokátorů. Metoprolol eliminuje arytmii, snižuje krevní tlak, posiluje krevní cévy. Stejně jako Panangin snižuje spotřebu kyslíku v myokardu. Analog se používá výhradně podle předpisu lékaře, přičemž se bere v úvahu kompatibilita s jinými používanými léčivy.

Panangin Plus Vitamin B6

Nová forma uvolňování maďarské drogy - Panangin plus vitaminy B6, související s doplňky stravy. Analog navíc obsahuje vitamin B6 (pyridoxin), na rozdíl od konvenčního pananginu. Používá se ke zlepšení fungování nervového systému, srdečního svalu. Při dlouhodobém používání komplexu podle pokynů dochází k následujícím účinkům:

  • normalizovaný srdeční svalový tonus, srdeční frekvence a krevní tlak;
  • riziko aterosklerózy je sníženo;
  • zlepšuje se fungování nervového systému;
  • úzkost se snižuje a zvyšuje se odolnost vůči stresu.

Predukční

Francouzský originální protějšek k redistribuci koronárního průtoku krve a ke snížení myokardiální potřeby kyslíku. Preductal je často předepisován pro starší lidi a pacienty s ischemickou chorobou srdeční. Tento analog pananginu zabraňuje záchvatům anginy pectoris - bolesti na hrudi a nepohodlí, dušnosti při fyzické námaze a pohybu. Používá se podle pokynů kardiologa.

Doppelherz Asset Magnesium + draslík

Německý doplněk k doplnění draslíku a hořčíku v těle. Na rozdíl od Pananginu a Asparkamu obsahuje nižší dávky látek, nevede k rozvoji hypermagnesémie a hyperkalémie. V důsledku použití hořčíku a draslíku z Doppelherzu dochází k arytmii méně často, zlepšuje se funkčnost kardiovaskulárního systému.

Ascorutin

Levné vitamíny pro doplnění kyseliny askorbové a rutinu v těle. Pokud je sledován průběh askorutinu, stav cév se zlepší - stanou se elastickými, nerozbitnými. Snižuje riziko krvácení.

Draselný orotát

Ke zlepšení metabolismu a dodávky energie tkání se používá analog Panotan - draselný orotát. Náhrada zlepšuje vylučování moči, snášenlivost srdečních glykosidů, zvyšuje množství albuminu, který přenáší živiny, zejména v podmínkách nedostatku kyslíku. V závislosti na výrobci je k dispozici orotát draselný s lékařským předpisem nebo bez předpisu, často nakupovaný sportovci..

Kudesan

V závislosti na formě uvolňování se Kudesan týká léků nebo doplňků stravy. Obsahuje ubiquinon a koenzym Q10. Při dlouhodobém používání zlepšuje přizpůsobení těla zvýšené fyzické námaze, nedostatku kyslíku a účinkům stresu. Kudesan se používá v období zotavení po infarktu myokardu, ischemické chorobě srdeční, atletech pro lepší výsledky a zvýšení výkonu.

Panangin nebo Asparkam - což je pro srdce lepší

Asparkam je analogem Pananginu, ale levnější, se stejnou účinnou látkou. Vyrobeno běloruskými, ruskými a ukrajinskými farmaceutickými společnostmi. Cena léku je 2-5krát nižší.

Levný analog Pananginu v Rusku Asparkam je k dispozici ve formě tablet a injekcí.

Podle kardiologů je lepší užívat Panangin z několika důvodů:

  • výzkum původního léčiva, klinická hodnocení, prokázaná účinnost;
  • tableta je potažena ochranným potahem, který zabraňuje předčasnému rozpadu a poskytuje větší účinnost;
  • pozitivní zpětná vazba od lékařů a pacientů;
  • indikace, omezení použití, nežádoucí účinky a jejich frekvence, interakce s jinými léky jsou založeny na klinických studiích s Pananginem.

Další výhodou, díky které je Panangin účinnější než Asparkam, je ochrana tablety před podmínkami prostředí. Lék je umístěn v bílé nádobě, která zabraňuje negativním účinkům slunečního záření, vlhkosti a dalších faktorů, které ničí tablety.

Tableta Asparkam je také potažena potahem, který se u některých výrobců okamžitě rozpadne, jakmile se lék dostane do úst. Pomocné látky, které poskytují výrobní technologii, biologická dostupnost se liší.

Asparkam je levnější než Panangin. Náklady na původní lék jsou však nízké - až 200 rublů, v závislosti na regionu. Pokud existuje finanční příležitost, je lepší koupit osvědčenou maďarskou drogu.

Riboxin nebo Panangin

Riboxin je levnější domácí analog dostupný v ampulkách a tabletách. Pomáhá zlepšovat srdeční metabolismus, snižuje potřebu kyslíku v myokardu a zastavuje záchvaty arytmie. Používá se v chirurgii ledvin, chrání před ischemií v nepřítomnosti krevního oběhu.

Panangin a jeho strukturální analog Asparkam mají podobný účinek, v akci jsou téměř ekvivalentní s Riboxinem. Pokud je však arytmie způsobena nedostatkem draslíku a hořčíku, drogy nelze nahradit..

Panangin nebo Cardiomagnyl - což je pro srdce lepší

Cardiomagnyl je lék na ředění krve a prevenci trombózy, srdečního infarktu, tromboembólie a léčení nestabilní anginy pectoris. Lék obsahuje kyselinu acetylsalicylovou a hydroxid hořečnatý. Tato sloučenina, na rozdíl od obecných mylných představ, nenahrazuje nedostatek hořčíku v těle k prevenci a léčbě arytmie. Obaluje žaludeční sliznici a zabraňuje destrukci a podráždění kyseliny acetylsalicylové.

Cardiomagnyl je předepsán po srážení krve. Panangin nezhušťuje ani ředí krev. Má odlišný účinek a mechanismus, takže je lze použít společně. Další rozdíl - Cardiomagnyl je předepsán pro životní problémy a jeho náhražky Panangin nebo Asparkam - kurzy po dobu 14-21 dnů.

Panangin nebo Panangin forte

Panangin Forte je vylepšená receptura konvenčních tablet obsahujících 2krát více draslíku a hořčíku. Výdej bez lékařského předpisu.

Rozdíl mezi obvyklou a vylepšenou formou v počtu tablet na příjem. Obvyklý Panangin se vypije v 1–2 tabletách, z jednoho kusu. Oba léky mají stejný účinek, náklady na obvyklé jsou výhodnější.

Magnerot nebo Panangin - což je lepší

Magnerot obsahuje orotát hořečnatý. Tento analog Pananginu se používá pro anginu pectoris, riziko srdečního infarktu, arytmie způsobené nedostatkem hořčíku, křeče a křeče lýtkových svalů, arytmii a srdeční selhání..

Tablety Magnerotu obsahují velkou dávku hořčíku - 2krát. Panangin je však zdrojem jiného prvku - draslíku. Obě léky jsou svými vlastnostmi přibližně stejné a jsou předepisovány podle uvážení lékaře, indikace a omezení.

Panangin nebo Magnelis B6

Magnelis B6 je ruská náhražka hořčíku B6 v tabletách, sestávající z hořčíku a pyridoxinu. Lék zlepšuje fungování nervového systému, doplňuje nedostatek hořčíku během těhotenství, užívá smyčkové diuretika (Furosemid, Lasix), stres, stravu, zvýšený fyzický a duševní stres. Zabraňuje rozvoji arytmií v důsledku nedostatku hořčíku a nočních křečí.

Obvykle se pro srdce používají obvyklé Panangin, Forte a další analogy na bázi draslíku a hořčíku. Eliminují nejen nedostatek hořčíku, ale také draslík.

Hořčík B6 nebo Panangin - což je lepší

Hořčík B6 je originální léčivo na bázi hořčíku a pyridoxinu. K dispozici v tabletách a perorálním roztoku pro děti. Jeho generikem je Magnelis B6.

Na rozdíl od Pananginu, hořčík B6 stabilizuje nervový systém. Oba léky lze použít společně..

Dětský nebo Panangin

Mildronate je lotyšský lék založený na meldoniu. Analog se používá pro snížení výkonu, vysoké psychické a fyzické zátěže. Předepisuje se ve stáří a v přítomnosti rizika kardiovaskulárních chorob, protože pomáhá tělu rychleji se zotavovat, reguluje potřebu kyslíku v myokardu, zvyšuje pohybovou aktivitu.

Mildronate a Panangin jsou zcela odlišné drogy, pokud jde o účinek a indikace, mechanismus. Může být použit současně při absenci kontraindikací.

Panangin je vynikající lék pro doplňování hořčíku a draslíku, pro prevenci a léčbu arytmií. Má dobré recenze, přijatelnou cenu. Pokud je nutné zvolit náhradu za Panangin, je nutné poradit se s kardiologem, aby se zabránilo nežádoucím akcím a reakcím interakce použitých drog.

Jaké jsou rozdíly a co je lepší panangin nebo aspartam?

Vážení a vážení přátelé a hosté blogu! Vítám vás a jsem rád, že jste se ke mně obrátili kvůli informacím „Panangin nebo Asparkam: co je pro srdce lepší“. Nezklamu vás: z článku se dozvíte hlavní rozdíly, výhody a nevýhody obou drog a samozřejmě hlavní otázka bude odhalena - což je lepší. Článek poskytuje objektivní informace, ale vyhrazuji si také právo vyjádřit svůj subjektivní názor na konci článku. Pojďme začít.

Různá srdeční onemocnění (například srdeční choroba, například srdeční selhání) nebo problémy s „hlavním svalem těla“ (arytmie, nedostatek stopových prvků) jsou způsobeny nedostatkem draslíku a hořčíku v těle, které pomáhají stahovat srdeční tkáň. To se mi nelíbí. Nedostatek těchto minerálů je pouze jedním z důvodů rozvoje srdečních chorob, ale zdaleka není běžný: vyskytuje se neustále.

Proto aspartam a panangin díky svému složení nahradí chybějící množství hořčíku a draslíku, takže srdce funguje lépe. Stále však musíme identifikovat vůdce.

Co obyčejné?

Obě tyto drogy jsou, tak řečeno, postaveny na draslíku a hořčíku - to je základ základních léků na srdce. Oba tyto léky mohou být zavedeny do těla orálně (tabletová forma, kterou bereme s vodou) a pomocí injekcí (injekce).

Asparkam, počínaje recenzemi na webu a recenzemi mých kolegů sportovců, je docela dobrý způsob, jak uzdravit své srdce nebo ho podpořit, pomoci s těžkou fyzickou námahou. Pokud jde o panangin, nejsou na internetu o nic méně pozitivní recenze než s asparkamem, ale ve společnosti sportovců se tento lék používá mnohem méně často. Hodně.

Sportovci se řídí následující zásadou: proč platit „třemi způsoby“, pokud existuje dostatek jednoduchých prostředků. Ne každý sportovec má srdeční onemocnění, které je třeba léčit (co Panangin dělá lépe), ale každý chce pomoci svému srdci (což v zásadě Aspark dělá dobře). Vidíte, už naznačuji některé rozdíly v etice drog..

Jaký je rozdíl?

V první řadě je to země výroby. Asparkam vyrábí země bývalé Unie (Ukrajina, Rusko) - toto je, jak to bylo, naše domácí droga. Panangin je cizí buržoazní droga (Maďarsko), která je v některých aspektech lepší než její „bratr“.

Zahraniční přátelé se vždy zaměřili na kvalitu (a to se projevuje téměř ve všem, nejen ve farmacii), na našich krajanech - na přístupnosti pro každého, laskavosti a více či méně přijatelné kvalitě, což se obecně ukáže.

Jednoduše řečeno, panangin je lepší a účinnější, aspartam je levnější, ale ne příliš horší ve svém účinku na srdce.

Řekni mi více? Náš přípravek není potažen žádným ochranným obalem: žaludeční šťáva rozpouští účinné látky a do srdce se dostávají pouze zbytky, které jsou dostatečně velké. Plus - z důvodu nízkých nákladů lze domácí produkt brát častěji. Maďarský panangin je potažen: účinné látky jsou krví dodávány téměř úplně do srdce, kde začínají s prací. Takový nástroj by se měl používat méně často.

Další rozdíl, o kterém mluvím v celém článku, je cena. Zahraniční protějšek je mnohokrát dražší než ten náš. Ne dva, ne tři, ale více. Kromě toho samotné injekce jsou dražší než tablety. A pokud je rozdíl v asparkamu 2-3krát, pak u pananginu je to 3-4 z celkového množství. Stručně řečeno, musíte utrácet peníze.

Objem hlavních účinných látek (draslíku a hořčíku) v cizím léčivu je téměř dvakrát větší než u našich: 300 mg oproti 175, respektive 175. Kromě toho je naším farmakologickým produktem čistý draslík a hořčík, zatímco evropský obsahuje také mnoho pomocných látek, jako je oxid křemičitý, povidon, mastek a stearát hořečnatý.

Na základě toho všeho se otevírá působivý seznam kontraindikací a vedlejších účinků pro panangin, zatímco pro asparkam - vůbec nic. Zde máte cizí analog.

Zkrátka, na první pohled je cizí lék na srdce lepší, ale pouze na první pohled: je účinnější, ale je dražší, má více kontraindikací. Navíc používání asparkamu průběžně sportovci umožňuje udržovat srdce, zatímco pravidelné používání pananginu může způsobit předávkování nezbytnými stopovými prvky nebo může mít nepředvídané vedlejší účinky..

Takže to, co je pro srdce nejlepší?

Pokud jde o léčbu, panangin je určitě vůdce, ačkoli Asparkum není pozadu: mohou být také úspěšně léčeni. Pokud jde o použití ve sportu, pak tady jde Aspark. Navíc se o penězích rozhoduje hodně: někdo si nemůže dovolit koupit drahé léky a domácí lékárna to umožňuje.

Můj názor je zřejmý. Pokud máte další otázky, zeptejte se jich v komentářích. Nebo napište, jaký lék dáváte přednost. Máte přátele na sociálních sítích? Sdílejte s nimi tyto informace: Myslím, že to bude pro ně užitečné. A nezapomeňte se přihlásit k odběru aktualizací blogu sami - zde najdete vždy užitečné a spolehlivé informace. Přeji vám všem zdravé a silné srdce,.

Panangin nebo Asparkam - což je pro srdce lepší? Všechny klady a zápory!

Nedostatek iontů hořčíku a draslíku má extrémně negativní vliv na činnost srdce a celého organismu. Farmaceutický průmysl vyrábí speciální léky, které zaplňují nedostatek těchto látek. Panangin nebo Asparkam: který lépe pomáhá při křečích, poruchách srdečního rytmu, účinněji stimuluje metabolické procesy?

Panangin a Asparkam: jaký je rozdíl?

Obě léky mají podobné složení a mají stejné indikace pro přijetí. Mezi nimi však existují určité rozdíly. Více se o nich můžete dozvědět z návodu k použití, po prostudování složení a dalších důležitých charakteristik.

Struktura

Co se týče kvalitativního složení, přípravky Panangin a Asparkam nemají významné rozdíly. Obě obsahují dvě aktivní složky - hořčík a draslík v chemické formě asparaginátů. Kvantitativní složení léčiv se liší.

  • tablety - 175 mg draslíku a hořčíku;
  • roztok pro intravenózní infuze - 45,2 mg, respektive 40 mg / ml.
  • tablety - 158 mg draslíku, 140 mg hořčíku;
  • Vitamín B tablety6 - stejné poměry plus 0,6 mg pyridoxinu;
  • Tablety Panangin-forte - 316, respektive 280 mg;
  • injekční roztok do žíly - 45,2 mg draslíku, 40 mg hořčíku na 1 ml.

Mechanismus účinku

Protože tyto přípravky mají téměř stejné složení, je třeba vzít v úvahu princip účinku jejich aktivních složek.

  • Hořčík je aktivním účastníkem různých chemických reakcí v těle. S jeho pomocí se syntetizují proteiny a tuky, vytváří se kostní tkáň, reguluje se metabolismus vápníku, provádějí se nervové impulsy, generuje se energie a stahují se svaly. Posledně uvedený faktor je velmi důležitý pro normální fungování srdce a cévního tónu. Hořčík zajišťuje rytmickou kontrakci srdečního svalu a relaxaci cévní stěny, normalizující tlak.
  • Draslík je nezbytný pro vedení elektrochemických impulsů v buňkách. Ovlivňuje tak svalové kontrakce krevních cév a srdce, jejich rytmus a frekvenci. Spolu s ionty sodíku reguluje rovnováhu vody a elektrolytů. Kromě toho je draslík potřebný pro normální fungování nervového systému. Užívání léků s ním stabilizuje srdeční frekvenci a krevní tlak.

V tabletách Panangin Plus je další účinná látka - pyridoxin (neboli vitamín B)6) Je důležitý pro reprodukci a růst buněk, protože se podílí na syntéze RNA a DNA (faktory přenosu genetických informací). Pyridoxin se také podílí na metabolickém procesu, zlepšuje fungování mozku a periferního nervového systému. Obzvláště důležitá je jeho role v prevenci aterosklerózy (zúžení lumenu tepen) a dalších onemocnění srdce a cév.

Indikace

Protože není rozdíl ve složení, používají se Asparkam a Panangin ve stejných případech:

  • infarkt myokardu (částečná nekróza svalové tkáně srdce v důsledku narušení jejího krevního zásobení);
  • srdeční selhání;
  • nedostatek draslíku a hořčíku v těle;
  • nedostatek těchto prvků ve výživě;
  • léčba srdečního glykosidu (jako doplněk).

Kontraindikace

Společné pro Asparkam a Panangin:

  • přecitlivělost na léky;
  • Addisonova nemoc - nedostatek adrenálních hormonů;
  • renální a nadledvinová nedostatečnost;
  • močové poruchy (anurie, oligurie);
  • atrioventrikulární blok (narušení elektrického vedení v srdci);
  • kardiogenní šok (závažné srdeční selhání levé komory);
  • velmi nízký krevní tlak - arteriální hypotenze;
  • nadbytek draslíku s hořčíkem - hyperkalémie a hypermagnesémie;
  • myasthenia gravis (svalová slabost) v těžké formě;
  • hemolýza - ničení červených krvinek;
  • porucha metabolismu aminokyselin.

Pananginové tablety s vitaminem B6 také kontraindikován pro těhotné ženy. Všechny ostatní typy léků mohou brát nastávající matky, ale pouze se souhlasem lékaře a pod jeho dohledem.

V návodu k použití asparkamu je dehydratace a acidóza (vysoká kyselost) krve navíc označena jako kontraindikace..

Vedlejší efekty

Pravděpodobné negativní reakce těla na užívání přípravku Panangin a Asparkam jsou v zásadě stejné:

  • suchá ústa
  • nevolnost a zvracení;
  • bolení břicha;
  • krvácení ze žaludku a střev, vředy;
  • průjem;
  • nadýmání (zvýšené nadýmání);
  • závratě, únava;
  • pocit tepla;
  • poruchy srdeční činnosti a cévního tónu;
  • snížení tlaku;
  • hyperkalémie
  • svalová slabost;
  • trombóza (blokáda) žil;
  • Nadměrné pocení;
  • svědicí pokožka.

Uvolněte formuláře a cenu

Panangin - produkty maďarské společnosti Gideon Richter, kterou lze zakoupit za následující ceny:

  • tablety, 50 ks. - 145 rublů;
  • Forte, 60 ks. - 344 rublů;
  • Plus vitamín B6, 60 ks. - 320 rublů;
  • roztok v ampulích 10 ml, 5 ks. - 160 rublů.

Asparkam je také k dispozici ve dvou lékových formách různých ruských farmaceutických společností:

  • tablety, 20 ks. - 48 rublů;
  • 56 kusů - 80–81 rublů;
  • 60 kusů - 52 rublů;
  • roztok v lahvích po 400 ml, 12 ks. - 1284 rub.

Panangin nebo Asparkam - což je pro srdce lepší?

Každá z drog má, přestože jsou to analoga, své výhody a nevýhody. Výhody Asparkamu:

  • vyšší dávka (ve srovnání s obvyklým Pananginum), to znamená, že léčivo je účinnější;
  • použití během těhotenství není nijak omezeno;
  • mnohem dostupnější náklady.
  • solidní evropský výrobce, který zaručuje vysokou kvalitu léku;
  • přítomnost enterosolventního povlaku v tabletách (lék nedráždí žaludek);
  • dvě možnosti dávkování;
  • přítomnost tablet s pyridoxinem, což zvyšuje jejich účinnost.

Hlavní (a do značné míry určující výběr pacientů) rozdíl mezi Pananginem a domácím Asparkamem je cena. Protože ruská medicína je mnohem levnější a prakticky se neliší od dováženého analogu, nejčastěji ji kupují. Musíte však vzít v úvahu okolnosti, za nichž je lepší brát maďarské tablety. Panangin Forte je proto výhodnější pro záchvaty a výrazný nedostatek hořčíku s draslíkem kvůli zvýšené dávce. Pokud se vyskytnou problémy se žaludkem, zejména vysoká kyselost, jsou tablety v Pananginu kvůli enterosolventnímu potahu mnohem méně pravděpodobné, že způsobí vedlejší reakce (bolest břicha, nevolnost a další projevy dyspepsie)..

Asparkam nebo Panangin - což je lepší: recenze

Jak tyto drogy hodnotí obyčejné lidi:

Anastasia, 27: „Dlouho jsem vzal Asparkam z křečí a arytmií. Tablety jsou levné a efektivní, ale stále přešly na Panangin. "Dráždí žaludek mnohem méně a působí celkově měkčí."

Tatiana, 53 let: „Piju Panangin po dlouhou dobu, kvůli srdečnímu selhání to velmi dobře pomáhá. Ale ne vždy dost peněz, takže někdy tyto pilulky nahradím Asparkamem. Náš lék není o nic horší, ale žaludek ho bolí. “

Anatoly, 48 let: „Po infarktu musím neustále brát hořčík s draslíkem. Asparkam jsem si vybral pro sebe, i když lékař doporučil Panangin. Funguje to dobře, nevšiml jsem si vedlejšího účinku. “

Asparkam nebo Panangin - což je lepší: recenze lékařů

Belova N. I., terapeutka: „Během let praxe jsem si pro sebe zjistila, že tyto léky nejsou mezi sebou méně účinné. Ale doporučuji Panangin pacientům s onemocněním zažívacího traktu. “

Sokolov EV, kardiolog: „Asparkam je samozřejmě levnější, ale trvám na tom, abych si vzal Panangin. "Domácí tablety, kromě toho, že nemají enterosolventní formu, nevyvolávají důvěru."

Specialisté nejčastěji předepisují Panangin pacientům ze dvou důvodů:

  • tato droga je vyráběna renomovanou evropskou společností, respektive je zaručena kvalita;
  • enterosolventní tablety méně dráždí trávicí orgány, což je důležité zejména u lidí s gastritidou (zánět žaludeční sliznice).

Pokud však maďarský lék není pro tuto cenu vhodný a Asparkam je dobře snášen a neexistují žádné zvláštní problémy se žaludkem, lékař může doporučit ruský lék.

Top